journal

news, project updates, and interesting stuff

The Conversation Pit has a home

The pine and stucco home on the corner of Hermitage and Potomac is now complete.  The nucleus of the home is a 13-foot square integrated, sunken seating space.  This throwback ‘love pit’ is perfectly suited to its modern surroundings.  With an open plan, the integral seating not only provides a central axis for the family but also a natural focus for socializing and entertaining.

Lowering the gathering space between the kitchen and the dining room provided not only a visual connection from front to back, it pulls family and guests out of the usual gathering space of the kitchen to a more central location. In addition, the walnut flooring provides a feeling of warmth in contrast to the cool aesthetic of the concrete floor of the main level.

DSC_0958.JPG